Mikrobloggen er flyttet til denne adresse – følg den på Mastodon på @andreas@apha.dk.

Hvis Mastodon kører for ustabilt skal du måske skifte server

Der er kommet en del på Mastodon de seneste uger – rigtig godt! Mange har tilmeldt sig nogle af de store servere som Mastodon.social, Mastodon.online, Mstdn.social, Mastodon.nu osv. Det er selvfølgelig godt, men de store servere kan undertiden lagge lidt når der kommer mange brugere på én gang eller aktiviteten af brugerne stiger akut.

Hvis det sker for dig, kan du overveje at prøve at skifte server. Skift evt. til en af de generelle danske instanser, og vær samtidig med til at støtte op omkring at vi får nogle store danske instanser. Et eksempel kunne være Expressional.social.

Du kan altid starte med at oprette en profil der, og så flytte den gamle profil når du har fundet ud at det kører godt. Det gør du nemt i følgende trin:

  1. Opret den nye profil på den nye server
  2. Udfyld profilen med billede, tekst osv.
  3. Eksporter en følgerliste fra den gamle server
  4. Tilknyt den gamle profil som alias for den nye profil
  5. Foretag en egentlig flytning på den gamle profil

Læs selv mere om hvordan du flytter her og find mange startguides til Mastodon her.

#dkfedi #dkmastodon #danskertrut #mastodon

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

About me

MD from Denmark, interested in IT. Blogging on IT-blogger.dk, and on this WP Microblog.

Archive

Latest comments

Tags

ActivityPub (2) akutmedicin (4) almenmedicin (1) covid19dk (8) Cyberpanel (2) danskertrut (5) DigitalOcean (2) dkfedi (14) dklæger (3) dkmastodon (11) dkmedier (2) dkpol (7) dksund (4) dktwitter (3) docker (2) elonmusk (1) fediverse (5) frontends (1) fælleshjerne (1) geriatri (1) gotosocial (1) HIV (1) IndieWeb (2) infektioner (1) infektionsmedicin (3) influenza (2) jetpack (1) kina (1) longcovid (2) lægevagten (1) Mastodon (5) microblogpub (1) MinTwitterÅrsdag (1) pendlerliv (1) pleroma (1) postnews (1) PrEP (1) rebased (2) rsv (2) soapbox (2) streptokokker (1) sundpol (3) twittermigration (1) vps (2) wordpress (9)

Follow me

Follow this microblog on Mastodon on @andreas@micro.ansico.dk or using the Friends plugin for WP.