Mikrobloggen er flyttet til denne adresse – følg den på Mastodon på @andreas@apha.dk.

Stor stigning i streptokok-infektioner

Vi er hårdt ramt af infektioner denne vinter. Vi har haft bølger af influenza, COVID-19 og RSV stort set samtidig, og nu fortæller SSI også at der er en stor stigning i streptokok-infektioner.

https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2023/kraftig-stigning-i-antallet-af-streptokok-infektioner

Der er forskellige teorier for hvorfor vi rammes så hårdt af infektioner nu. Nogle mener at bakterien gør comeback efter at være holdt nede af COVID-19 restriktioner (kaldes af nogle immunity debt), en ulempe ved restriktioner. Andre mener det er immunforsvaret der generelt er påvirket af COVID-19 infektioner, så det er blevet dårligere (kaldes tilsvarende immunity theft).

#covid19dk #influenza #rsv #streptokokker #infektioner #dklæger

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

About me

MD from Denmark, interested in IT. Blogging on IT-blogger.dk, and on this WP Microblog.

Archive

Latest comments

Tags

ActivityPub (2) akutmedicin (4) almenmedicin (1) covid19dk (8) Cyberpanel (2) danskertrut (5) DigitalOcean (2) dkfedi (14) dklæger (3) dkmastodon (11) dkmedier (2) dkpol (7) dksund (4) dktwitter (3) docker (2) elonmusk (1) fediverse (5) frontends (1) fælleshjerne (1) geriatri (1) gotosocial (1) HIV (1) IndieWeb (2) infektioner (1) infektionsmedicin (3) influenza (2) jetpack (1) kina (1) longcovid (2) lægevagten (1) Mastodon (5) microblogpub (1) MinTwitterÅrsdag (1) pendlerliv (1) pleroma (1) postnews (1) PrEP (1) rebased (2) rsv (2) soapbox (2) streptokokker (1) sundpol (3) twittermigration (1) vps (2) wordpress (9)

Follow me

Follow this microblog on Mastodon on @andreas@micro.ansico.dk or using the Friends plugin for WP.