Mikrobloggen er flyttet til denne adresse – følg den på Mastodon på @andreas@apha.dk.

Nedsmeltningen af Nye Borgerlige er igang…

Ved seneste Folketingsvalg var Dansk Folkeparti i krise, og de mest dystre forudsigelser gik på at det ikke var sikkert de overhovedet havnede i Folketinget. De gjorde de som bekendt, og siden er Morten Messerschmidt i retten blevet renset for sine anklager, og de risikerer derfor ikke en dømt formand som frontperson i partiet. Der er altså efterhånden kommet ro på den nedsmeltning i Dansk Folkeparti, og faktisk er de lidt i medvind lige nu.

Til gengæld er søsterpartiet Nye Borgerlige nu kommet i krise, og det ligner en regulær nedsmeltning. Pernille Vermund trak sig som formand, hvilket indtil videre kun efterlader Lars Boje Mathiesen som potentiel formandskandidat. Og det er der ikke alle medlemmer der bryder sig om, og i dag så vi derfor også flere medlemmer forlade partiet. Mikkel Bjørn Sørensen har forladt Nye Borgerlige, og har meldt sig som kandidat af Dansk Folkeparti. Landsformanden for deres ungdomsparti Malte Larsen og næstformand Mitchel Oliver Vestergaard har også trukket sig. Folketingsgruppen for Nye Borgerlige er nu nede på 4 mandater.

Lars bliver formentlig valgt som formand, men han vil få det svært. Pernille Vermund var på mange måder ansigtet på partiet, og nok en grund til mange støttede partiet. Dansk Folkeparti er nu i medvind, og kan nemt snuppe stemmer fra Nye Borgerlige. Og samtidig skal de også slås med Danmarksdemokratene.

Det her bliver nok ikke det sidste vi har hørt fra kampen mellem de tre indvandrerkritiske partier på højrefløjen…

#dkpol

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

About me

MD from Denmark, interested in IT. Blogging on IT-blogger.dk, and on this WP Microblog.

Archive

Latest comments

Tags

ActivityPub (2) akutmedicin (4) almenmedicin (1) covid19dk (8) Cyberpanel (2) danskertrut (5) DigitalOcean (2) dkfedi (14) dklæger (3) dkmastodon (11) dkmedier (2) dkpol (7) dksund (4) dktwitter (3) docker (2) elonmusk (1) fediverse (5) frontends (1) fælleshjerne (1) geriatri (1) gotosocial (1) HIV (1) IndieWeb (2) infektioner (1) infektionsmedicin (3) influenza (2) jetpack (1) kina (1) longcovid (2) lægevagten (1) Mastodon (5) microblogpub (1) MinTwitterÅrsdag (1) pendlerliv (1) pleroma (1) postnews (1) PrEP (1) rebased (2) rsv (2) soapbox (2) streptokokker (1) sundpol (3) twittermigration (1) vps (2) wordpress (9)

Follow me

Follow this microblog on Mastodon on @andreas@micro.ansico.dk or using the Friends plugin for WP.