Mikrobloggen er flyttet til denne adresse – følg den på Mastodon på @andreas@apha.dk.

Danske Mastodon-servere og antal brugere

Vi ser fortsat en vækst i antallet af danske Mastodon brugere – det er rigtig godt. Siden sidst jeg kiggede på hvor mange brugere de enkelte danske servere har, er der sket en del. Antallet af aktive brugere er nu fordelt således:

  • Expressional.social – 1.374 medlemmer (+182)
  • Mstdn.dk – 1.299 medlemmer (+980)
  • Helvede.net – 124 medlemmer (-19)
  • Norrebro.space – 76 medlemmer (-14)
  • Uddannelse.social – 36 medlemmer (-33)
  • Krigskunst.social – 33 medlemmer (+33)
  • Social.data.coop – 26 medlemmer (-1)
  • Social.itu.dk – 13 medlemmer (+1)
  • Turingfesten – 12 medlemmer (-8)
  • Frederiksberg.social – 2 medlemmer (0)

Det er fortsat kun Expressional.social og Mstdn.dk der er listet på Joinmastodon, og det er også her vi ser den primære vækst nu. Specielt Mstdn.dk har fået en del nye medlemmer for nylig og er nu den anden danske server der runder 1.000 medlemmer. Begge servere har også haft stor fokus på at bekæmpe spamprofiler, hvorfor der også er luget ud i en del profiler.

Siden sidst har Anders Puck Nielsen også åbnet endnu en nicheserver – Krigskunst.social – som er for folk der især har interesse i millitær og krigssnak. Det er fedt at se de her nicheservere dukke op, som kan være med til at facilitere debat inden for bestemte emner i Danmark.

Man kan også se flere servere har mistet nogle aktive brugere. Men det er nok forventet for nicheservere, at de stille og rolig vil ramme en balance efter den store tilgang til Mastodon de seneste måneder.

Samlet set tyder det på fortsat flere aktive danske brugere på de danske servere. Forhåbentlig fortsætter det endnu mere den kommende tid 🙂

#dkmastodon #dkfedi #danskertrut

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

About me

MD from Denmark, interested in IT. Blogging on IT-blogger.dk, and on this WP Microblog.

Archive

Latest comments

Tags

ActivityPub (2) akutmedicin (4) almenmedicin (1) covid19dk (8) Cyberpanel (2) danskertrut (5) DigitalOcean (2) dkfedi (14) dklæger (3) dkmastodon (11) dkmedier (2) dkpol (7) dksund (4) dktwitter (3) docker (2) elonmusk (1) fediverse (5) frontends (1) fælleshjerne (1) geriatri (1) gotosocial (1) HIV (1) IndieWeb (2) infektioner (1) infektionsmedicin (3) influenza (2) jetpack (1) kina (1) longcovid (2) lægevagten (1) Mastodon (5) microblogpub (1) MinTwitterÅrsdag (1) pendlerliv (1) pleroma (1) postnews (1) PrEP (1) rebased (2) rsv (2) soapbox (2) streptokokker (1) sundpol (3) twittermigration (1) vps (2) wordpress (9)

Follow me

Follow this microblog on Mastodon on @andreas@micro.ansico.dk or using the Friends plugin for WP.